God morgon!!

Hejhej!!
Så var det då en ny dag, är trött och grining innan ens dagen riktigt börjat, ingen bra start, är otroligt missnöjd bara, har massa saker som jag borde göra, en del roliga som att hälsa på kompisar jag inte träffat på alldeles för länge, sen ska jg försöka formulera ihop några brev, det suger verkligen:/
Igår var jag å gullungen till Stockholm, mysigt!! Gick runt i massa affärer, men det blev inte så mycket shopping, Gullungen handlade lite i Adidas butiken och köpte en tröja på Åhléns sen mötte vi upp Mr M, han har jobbat två dagar i stockholm fixat och trixat med det han ska jobba med efter nyår. Han verkar nöjd och då är jag också det =). Det ligger väldigt bra till, i samma hus som Sture Gallerian. Men det måste ju bara vara Stockholms tråkigaste galleria, verkligen skit tråkig!!!
Vi åkte med mardrömståget hem (det som går 17.11 kallas för det har jag läst nånstans), fick gå i en kvart (kändes det som iaf) innan vi kom till uppsala för att komma fram till stationen, satans kallt var det också, sen blev det kinamat!! mums!!! Bestämde oss för att ha en spelkväll och åkte till Gränby C för att köpa ett nytt spel, men det vaar ju helt omöjligt!!! Där har dom inte ett skit när det gäller familjespel, barn ELLER vuxen spel finns det, Men va fan vi kan ju inte köpa spel för små ungar när våran lilla prinsessa är 12!!! När vi kom ut till bilen hade den isat igen på insidan!!!! Snacka om lyckad kväll... NOT!! Men den blev bra när vi lugnat ner oss och kommit hem hahaha Det blev monopol för sjuttioelfte gången oc det ska vi spela klart idag, det blev ochså BUZz på tvn, så det var helt ok, låg å mös inne hos gullungen och vips så sov vi som små grisar både hon och jag =)
MR M somnade medans vi spelade BUzz, var det ungen å jag eller spelet som var såå sövande??? hahahaha
Nu  har övriga familjen vaknat så nu blir dt väl frulle!!!

Hasta la vista

jagskiterirubrikidag!!

Hola!!
Har helt tappat kollen på vad det är för dag, men har efter mycket funderande kommit fram till att det borde vara söndag =)
Igår var jag på stan med syrran och dottern, mysig em med massa spring i affärer avslutades med god sallad och gott kafffe på vanliga haket. Dottern och syrran handlade en del kläder, men jag köpte fyra nya böcker!! En läste jag klart igår och kanske hinner jag läsa klart en till idag.
Vaknade med värsta ryggvärken, inte kul och jag som varit så bra i ryggen dom senaste dagarna, tack och lov släppte det när jag började röra på mig, så det blev snöskottning och promenad i det härligt soliga vädret. Var ute en och en halv timme, så härligt kände mig verkligen frisk när jag kom in igen. Mr M och jag var till Maxi och handlade, hade väntat mig massor av människor men det var lugnt, så vi slog alla rekord och handlade på 30 minuter utan att stressa och ändå få med allt som stod på listan!! Heja oss!!!
Förutom att läsa har jag hets tvättat, bakat cheesecake (fika sugen nån??) och såklart fixat middag till dottern och hennes två kompisar.
Ska strax hänga upp sista tvätten för idag och nu blir det tv "Damernas detektivbyrå"

Pussåhej

Dagen efter dagen före...

Hejhej!!!
Så har då både julafton och juldagen varit =) Har varit två fantastiska dagar med bara mys och god mat,tyvärr kände inte jag mig riktigt på topp idag men jag gjorde mitt bästa för att vara glad, men det är ju bara mitt eget fel, jag älskar ju nämligen choklad och i det är det ju alltid nån form av lactos och det gillar inte min mage riktigt, känner mig alldels uppsvälld och har ont  i magen: inget kul men är huvudet dumt får kroppen lida eller vad det nu heter..
Alice har fått så sjukt mycket julklappar å presentkort, har otroligt generösa släktingar... Känns lite dubbelmoral med tanke på det jag skrev om igår men... jag har inte ett girigt barn, utan ett som blir glad  och visar tacksamhet, så jag har väl lyckats ganska bra med uppfostran iaf =)
känner mig helt slut, konstigt att man blir såå seg av att inte göra något men det är kanske det som är felet, äter för mycket och bara sitter, men det ska det bli ändring på för imorgon ska jag gå på promenad innan jag å ungen åker in till stan och byter några julklappar och sen möter upp syrran och ev mamsen för att strosa runt lite och sen gå på bio. Låter som det kommer bli en helt perfekt dag imorgon med ;)
Nu ska jag ringa syrran!!
Hasta la vista

Julafton!!!

God morgon!!!
Tänk att det är julafton idag, så härligt och så himla mysigt ( kan tyvärr intee låta bli å  sända en tanke  till dom stackars människor och då framför allt barnen  som inte kommer ha en fridfull jul med Kalle och julklappar, god mat . Dom vi kommer att  få läsa om i tidningarna, dom som fick se sin mammma misshandlas, som själva blev misshandlade . Dom som kanske önskar att julen inte fanns för att det är den värsta helgen på året. Vi som har lyckan att fått ha lugna lyckliga jular ska vara sååå tacksamma för det!!!)  Oj, nu blev det verkligen väldans seriöst här men man får inte glömma sånt och sen sluta gnälla över små saker som i det stora hela inte betyder ett skit!!! Det viktigaste med julen för mig  är att få träffa mina nära å kära, umgås, äta god mat å jag kämpar för att min fantastiska dotter ska förstå att hon har underbara jular utan att få en biljon julklappar, hon får massor av juklappar men det är ju inte det viktigaste och jag tror hom förstår det =)  Hoppas hon vaknar snart å tittar i sin julstrumpa som jag tassa in å hängde på sängen inatt. =)
Igår fyllde min  favvo moster 70 år!!  Så då var vi bjudna hem till mina kusin på födelsedags lunch, mycket gott och mycket trevligt!! Hon är ju bara för söt lilla moster, lite förvirrad, och helt omöjlig att få  å sitta stilla på en stol och äta med oss andra, men det är ju allt det där som är charmen med henne. När gullungen å jag kom hem hade  Mr M bakat bröd, gjort janssons frestelse, ifxat o grejat så vi åt ett mini julbord igår kväll, myspys, sen var det inslagning av dom sista julklapparna. TÄnkte att jag och Mr M skulle se på film och vi såg nått som hette "Tropic thunder" värsta kalkonfilmen!! Jag somnade ju som vanligt efter ett tag men det jag såg va pinsamt dåligt, han Ben Stiller ("den där Mary", natt på museét) var med å han är inte bra, så den tänker jag inte börja om att se iaf. Borde väl egentligen gå å duscha eller griljera julskinkan men jag tror jag struntar i det ett tag till och kastar mig framför tvn tills resten av familjen vaknar, ska väl lägga mig på spikmattan en stund också, den mäste vara så bra som det står på papperet, för jag vill bli så frisk, pigg och smärtfri som det står att man kan bli =)

God Jul!!

Kram!!

En dag kvar!!!!

Tjoho!!
imorgon är det sista dagen på jobbet, sen är det jullov fram till 7 januari!!! Sååå nice!!!!!
Har varit oförskämt dålig på att kriva här så jag ska väl försöka uppdatera händelserna i mitt lilla liv =)
Torsdag: Va med inne i köket och hjlpte till, kul, men det kändes som det aldrig skulle ta slut och skulla aaldriig komma hem, men det gjorde jag ;)
Fredag: Va bara less , sket i allt och va otroligt okamratlig och gick hem halv två, Kände att nu orkar jag inte mera, satans värk i ryggen, åkte av nån idiotisk anledning till Gränby för det verkade ju som en bra idé så här förre jul, typ NOT!! köpte en julklapp till ungen sen stod jag inte ut längre, åkte hem å fika med Mr M blev på mycket bättre humör =)
LÖrdag: Va på stan med ungen å köpte varma skor, sen var vi bjudna på lunch hos "Majlan" mycket trevligt, att bara äta å mysa, umgås å gulla med Oscar, Mosters lilla gullegris, hans mamma skulle bara veta hur många hemlisar vi har hahahaha, sen blev det inte så mycket mer den dagen, jag hade fortfarande ryggvärken från hell, med uruselt humör som följd, sov hela kvällen, Jag va helt värdelös som sällskap, sorry familjen =(
Söndag: ungen å jag bakade pepparkakshus och jag försökte baka bleka å tjocka peppisar till papsen, hmm, svårare än vad man tror, men det blev ett gäng älgar som jag fick med mig ut dit när vi skulle ta julgran. Blev värsta myset, det snöade lite(eller mycket??) vi hämtade granen som mina snälla föräldrar redan letat upp ( bortskämd??? Ja, kanske lite då =) ) medans vi gjorde det fixade pappa med elden, så när vi kom tillbaka grillade vi korv där i skogen, kan det bli mysigare än så på fjärde advent??!! Skulle inte tro det!!!!!!
Idag: jobb å slit, har storstädat på jobbet, så imorgon är det inte så mycket kvar, skönt, blev kvar till klockan tre och skulle väl egentligen åkte å kolla julkapp till mamma men jag orkade bara inte, så det blev raka spåret hem, power vila sen snabbt midddag och sen iväg på skolavslutning, som hölls utomhus, kallt och mysigt, synd att det hördes så dåligt när barnen sjöng och när rektorn höll tal, det hela avslutades med fyrverkerier, nice.Och nu sitter jag här å skriver å dricker glögg med chili och choklad smak,mmmm....
Ska gå å umgås lite med Mr M innan han sticker till jobbet

Ciao!!

Fyra dagar kvar!!

Hejhej!!
Har egentligen inte alls tid å sitta här men en liten snabbis får det bli. Om em timme ska jag vara nere i församlingsgården på info möte om en resa ungen ska göra med djungelvrål i vår. Ska bli kul att höra vad dom tänkt göra, vad det kostar osv.
Idag var Tommy tillbaka på jobbet, och det märktes. Tyvärr inte åt det posetiva hållet, alla var helt off, tysta, lite små sura, till och med Johan kom av sig. tråkigt =( men framåt eftermiddagen blev det bättre stämning men allt kändes bara skit skit skit, men nu är den här dagen snart slut och imorgon är det en ny dag.Då ska jag få ansvara för ett julbord, ett litet bara men ändå, men det kommer säkert gå bra ;)
Nu ska jag väl egentligen sortera tvätt ( det jag skulle gjortigår men då titta jag på tv istället hehe), röja lite i köket och hinna ta en dusch innan jag sticker iväg, sen ska jag strycka ungens lucialinne, så det är fint i morgon när dom ska lussa för gamlingarna på Lundgården. Tanterna där började fråga redan i september om när luciatåget skulle komma, så jag hoppas nu att det blir lika fint som i söndags, men det blir det absolut, för tjejerna och killen var superduper duktiga och det ska jag också försöka vara nu =)

Hiss: Att det snart är jullov
Diss: att jag har såriga händer och ont i axlarna

kraaammm

6 dagar kvar

Tjenixen!!
Så var första dagen avklarad, känns helt ok, vi har så himla mycket att göra den här veckan och vi vet ju inte hur länge Johan jobbar heller, för bebisen kan ju komma vilken dag som helst!! Idag hände det som varit min skräck sen jag tog över Tommys arbetsuppgifter, jag missade en smörgåsbeställning vi hade i morse, kände mig som värsta skiten ett tag men det har gått över nu, shit happens!! Vi har det så trivsamt på jobbet just nu, vill att det ska vara så hela tiden fram till jullovet, hoppas hoppas...
Igår var det Lucia.Vi var å titta på LUciatåg i församlingsgården som gullungen var med i.Dom vara så himla duktiga, kände verkligen julstämning, efteråt fikade vi här hemma. Vi= mina föräldrar, svärmor(svärfar hemma å hostig), Jenny, Nicke, Oscar och så Mr M, gullungen å jag.Kan man få bättre söndagkväll?! Tror inte det, och jag har kommit fram till att vi har dom bästa familjerna man bara kan ha!!!!!!  Lilla Oscar var på sitt "pratigaste" humör och log nästan hela tiden, gulligulligulligull....
Tror att jag ska vara så tråkig att jag går å lägger mig nu, men jag är helt slut, och så kanske jag måste upp och skotta fram bilen imorgon, för när jag gick ner å satte mig här snöare och ryktet säger att det kan komma en halv meter så då gäller det att komma upp i tid i morgon.

Hiss: Att det snöar (??!!)
Diss: Att det snöar(??!!)

Puss å god natt

Sju dagar kvar!!

Hej!

Hur sjutton blev hejet så där stort?? Vad kom jag åt för knapp?? aja skitisamma
Jag klarade gårdagens Luciafika (heja mig!!!), men det var ju stress in i det sista, som vbanligt när det gäller mig, kanske inte lika välplanerat som när Tommy jobbar men men nu var det jag som skötte det å då blev det på mitt stressiga kaotiska sätt ;) Stressade till slutet och tvingade mig själv att gå på danspasset, va helt slut men det är ju så roligt. Innan jag åkte från jobbet så fick jag jättemycket beröm (har såå svårt att ta till mig det bara) av både Ulrik och Johan, dom tyckte att jag gjort ett bra jobb när det gällde ansvaret med beställningar och att allt funkat så bra, det känns bra att dom med mycket bättre erfarenheter än vad jag har tycker att jag gjort ett bra jobb och självklart så sträcker jag på mig och är glad att dom uppskattat det jag gjort =)
Mr M hade lagt klart golvet i badrummet när jag kom hem, han är så himla duktig och det är så snyggt, Exakt som jag tänkte att det skulle bli, innan golvet blev lagt kändes badrummet litet, väggarna kändes så nära men nu känns det rymligt igen, konstigt att det kan bli så ?!
Så det jag skulle göra idag var att foga, men jag har varken ork eller lust, började städa men orka göra klart?? näähee... Ligga i soffan äta godis och titta på tv, ja, det skulle funka för mig men nu när Mr M varit så duktig så ska väl inte jag vara sämre, ska vänta till tvättmaskinen e klar så kan jag hänga tvätt innan jag sätter igång.Det brukar kännas lättare när man väl börjat. ( JA, jag försöker intala mig själv att det är roligt roligt roligt, det kommer gå sååå lätt bara jag börjat... NOT..)
NU var tvätten klar så nu kan jag inte skylla på det heller =(
Foga var det å sen när jag ändå förstört den här dagen är det väl lika bra att jaga undan dammråttorna också.

Hejdårå

8 dagar kvar!!

Hejhejhej!!
Har haft en bra dag på jobbet ( bästa dagen  EVER) allt har flytit på, saknade Anna bara, hon fick jobba i "Parken" idag.Det var fullt ös från det att jag kom dit tills jag rusade därifrån  för aatt hinna gå på 16.00 passet.Märkas att man börjar bli sliten nu för det var grymt tungt att träna visste hur jag skulle orka lyfta varken armar eller ben, men skam den som ger sig, nu är det gjort och känner mig lite små nöjd över att jag kom iväg. Är sååååå trött, sitter å väntar på att Mr M och gullungen ska komma hem så jag kan göra glasyren till mina muffinsar, sen blir det nog sängen. Visst ja, ungen har ju kartprov i morgon så först ska jag hjälpa henne med det sen blir det sova. Gullungen är å klipper sig och Mr M fick äran att veckohandla, så himla nice att slippa det, betyder att jag kan ta sovmorgon på lördag OCH söndag, oh så skönt =)
Det ända som maler i mitt huvud är trött trött trött, bara jag klarar att greja det Luciafikat på bästa sätt i morgon, så överlever jag ända till jullovet för på Onsdag kommer Tommy tillbaka, så det är några beställningar kvar att hålla koll på sen så kan jag förhoppningsvis slappna av lite ;)

Hiss: Att det är fredag i morgon
Diss: dumma dumma dumma cyklister som bara cyklar rätt ut framför bilen (mot såna skulle man ju bar vilja kasta sig ur bilen hoppa å sparka sönder cykelhelvetet och sen bara dra därifrån, moahahah)

Good night!!!

Nio dagar kvar!!

Hejhopp!!
JAg är så nyfiken nu så jag håller på å smäller av, jag läser en fd arbetskompis blogg å på lördag ska det hända nått kul, verkar det som. Hon verkar må hur bra som helst och  det gläder mig supermycket, jag vet att det är löjligt att vara så nyfiken men vad hon än ska göra så hoppas jag att hon får den bästa lördagen...EVER!!
Själv ska jag väl foga golvet i badrummet och det är ju ganska kul det med ialla fall när det är klart typ =)Det är så mycket på jobbet och ff kommer det in mer  beställningar, inte så stora alltid men ändå det är ändå saker som jag måste komma ihåg, skriver lappar och sätter överallt, känner mig helt crazy.
I helgen ska jag börja med julklapparna, känns bra då jag vet vad jag ska köpa till alla, tänk, lilla Oscars första jul, "mosters" lilla gullegris, tänk vad med bus jag ska lära honom, vi ska ha sååå roligt!

Nu ska jag gå å koka knäck och börja förbereda maten för snart kommer gullungen hem från djungelvrål, vet inte vad jag ska hitta på för snaskigt idag men nått lär det ju bli ;)

Dagens Diss: dom puckona som stått i kö och sen när det är deras tur ändå inte vet vad dom vill ha å äta, kanske inte ens vet vad det är för dag, som dessutom måste stå och fundera en stund medans kön växer ännu mer, till dom vill man ju bara säga gå å ställ dig SIST... NU!!!

Dagens Hiss: till dom andra tålmodiga gästerna som vet vad dom vill äta, vet var det är för dag, som khar en social kompetens, Heja er!!


nej koka knäck vare!!

kraaamm

10 dagar kvar!

Hejhej!!
Hur kan man må både bra och dåligt?? Så har jag känt mig idag i alla fall, jag som varit frisk ett tag nu, å det vill jag fortsätta md, har typ ändå inte tid att vara sjuk.Vi har så sjukt mycket att göra, det ramlar in saker hela tiden, den här veckan är full och nästa vecka också, så får vi hoppas att dom två sista arbetsdagarna bli lugna så vi hinner städa ordentligt.
Idag har vi haft ett sällskap hos oss hela dagen som vi servat med fika, lunch, fika igen och sist glögg och pepparkakor, Han var jättenöjd, och det känns bra att fått det att funka så bra, och är gästen nöjd är ju vi nöjda =) Så nu ska jag bara klara fredagens luciafika, sen är det förhoppningsvis lite lugnare för min del, hoppas kan jag ju göra ;)
Pratade med syrran en snabbis idag också, längtar tills hon kommer hem, vi bestämde redagn nu att vi ska ses och gå på stan dagen före julafton, innan vi ska ut å fira Lisbeth I Bolandet.
I morgon lägger nog Mr M klart golvet i badrummet, sen blir det väl mitt jobb att foga, men det  är ganska kul att hålla på när man känner att man har tiden liksom.

DAgens hiss : nöjda gäster och bästa stämningen på.jobbet.... ever...  ;)
Dagens diss : Att December går så fort, hur ska jag hinna allt???

Hasta la vista

Varförskadetvarasåsvårtattkommapårubrik???

Hejhopp!
Ibland är det verkligen tomt i huvudet när det gäller att komma på rubrik, men det blev en i alla fall =)
Det har varit en stressig vecka på jobbet, men det har varit hyfsat bbra stämmnig ändå och det är viktigt, tycker jag, Hade hoppats på ett visst lugn nu i veckan som kommer, men tji fick jag, det bara rasar ni beställningar, det är ju kul men hur ska jag hinna med och komma ihåg allt??!!
Var på danspasset igår efter jobbet, har sagt det förrut och säger det igen, det är ju såå roligt! Han som hade det igår, Robert, är den som är bäst, han har massor av energi och är lite crazy.Att gå på dansen på fredaagar är ett bra avslut på arbetsveckan och en bra början på helgen.Får ur lite ilska, och känner att man bara blir glad, kan det bli bättre??
Idag har det varit jobb i badrummet igen, vi började mäta upp med dom stenarna som ska ligga i duschen och sen kolla med resten av klinkret så det ska bli bra och rakt och allt som ska tänkas på, det tar sin lilla tid, men imorgon kan vi börja sätta fast allt ;) Det borde gå hyfsat snabbt, hoppas vi hinner fram till där handfatet ska vara, får där blir det lite trixit, mycket som ska "skäras" till runt rören där.
Kusin Karin var förbi och tog en snabbfika, mycket trevligt då vi inte setts på hela hösten.Vi blev bjudna dit och fira min "mosters" 70-årsdag, verkligen kul, men vad ska jag ge i present? Kollar nog på nått smycke, hon brukar ju ofta ha halsband och örhängen , så jag hoppas jag hittar nått hon kan tänkas gilla.
Mitt ( och gullungens) lördagsnöje är att sitta framför varsin dator, Mr M har några kompisar här, så dom sitter och tar några öl, snackar skit, lyssnar på musik och spelar kort. Och det är han värd, han har slitit så med vårat badrum, så för att inte tappa orken helt måste han få ha lite annat också än bara filmkväll med mig och ungenoch vi somnar ju typ ändå efter halva filmen =)

Dagens hiss: Att det är helg och man kan ta dagen lite som den kommer...
Dagens diss: Att det snart är måndag igen ( mycket neggo jag vet, men det är så det känns)

Nu ska jag gå å kolla på min nästan favvo jul film "tomten är far till alla barnen"

Kramis

Imorgon är det Fredag!!

Tjena!
Åh vad jag är trött! Ska bli så skönt med helg, att få sova å vakna av sig själv och inte av nån irriterande väckar klocka.
Har varit en bra dag på jobbet, har jobbat med Anna och Anna-Britta idag, dom är verkligen helt kanon att jobba ihop med, och jag kunde gå hem kl 14. Kändes mycket bra, var en sväng till rusta och Plantagen för att kolla efter rosa julgran till gullungen, men dom var slut, Plantagen hade kvar men dom kostade 1000:- och det betalar jag inte för en plastgran.
Kollade lite på film när jag kom hem och sen var ungen och jag in till Tunabergsskolan på öppet hus, kul att få se skolan, prata med lärare och träffa dom som jobbar med kulturklasserna. Alla verkade jätte trevliga, så det känns som det är ett bra val av skola, nu är det bara att hoppas att hon kommer in, vi ska skriva färdigt alla ansökningar i helgen.

Dagens hiss: Glada människor
Dagens diss: Att det är både kallt och fuktigt!

Sov gott!!

December!!

Hejhej!
Nu är det december, den mysigaste månaden på året, alla ljusen, dofterna av glögg och pepparkakor, känslan av mys, stress oxh ett visst lugn, Vi har öppet i 20 dagar till, vilket gör att jag har 14 arbetsdagar kvar tills jag får det efterlängtade jullovet! Åh vad det ska bli skönt, att få sova länge, hinna träffa kompisar som jag inte sett på länge och såklart umgås med  syrran så mycket det går så länge hon är hemma.
Igår kväll tog jag en promenad i kylan, det var det bästa jag gjort på länge, så härligt att få massa ny och fräsch luft i lungorna hade tänkt att jag skulle gå idag också efter att vi varit och vaccinerat oss, men jag orkade inte,(sprang tillräclgt på jobbet =) ) Mr M och jag drack kaffe och spelade kort ( gissa vem som vann!?) sen grejade vi lite i gullungens rum, har köpt ett extra element dit och sen fixa vi med hennes stereo ( som jag inte fått nå ljud i, för att jag inte koplat ihop alla delarna, smart Maria smart) flyttade talampan så att man inte gick in i den hela tiden, skönt att få lite smågrejer gjorda.

Lilla svärmor var hit och fika lite och hämta sin dörrkrans, fick en jättesöt låda med hyacinter i,  den gjorde sig väldigt bra på köksbordet tillsammans med min vitmålade adventsljustake =)

Det kliar på mig, håller på att bli tokig av det. Är det vaccinet eller fullmånen????
Skönt att det bara är imorgon å på fredag kvar känner mig helt slut och imorgon hade jag tänk träna efter jobbet, ska kolla om dom har nått bra pass i vettig tid.

Dagens hiss: Att solen sken idag!!!
Dagens diss: Att det kliar!! det måste bara sluta!ahgr..

Kramis

RSS 2.0