Sista november!

Äntligen sista November, tycker att det är bland dom tråkigaste månaderna på året, mest bara grå å tråkig å nu är den slut ;)
Har varit dålig på att skriva mest lite små grejs, det gick bra på jobbet, både Ulrik och Johan sa att dom tyckte att jag gjort ett bra jobb med beställningarna vi haft torsdag och fredag, så då får jag väl vara nöjd, dom är ju in te direkt generösa med beröm.

Igår hade jag den bästa söndagen på mycket länge! Vi hade vårat årliga adventsfika, vi blev samanlagt barn+ vuxna 18 personer, det var mys på hög nivå, hade massor av ljus tända ( Mr M höll på att smälla av i värmen, men föe mig som hatar att frysa var det perfect!!!), massa glögg och pepparkakor, lussekatter och godis. Det var en dag som gav mig ork att stå ut på jobbet  tills jag får det eftrlängtade jullovet. Fick dom första julkänslorna, nu är det bara lite snö som saknas.

I torsdags dog Tommy och Solans dotter, Cancern vann och lilla Elvira förlorade sin mamma :(
Träffade Tommy idag när han kom förbi på jobbet, vad säger man till nån som förlorat sitt barn??? Vi har ju ganska bra kontakt så det behövdes inte sägas så mycket, känns bra att ha träffat och pratat med honom, han har berättat om begravningen, att det ska vara en utomhus begravning, tänk vad fint om det kom lite snö, så det blir vitt på träden, lite som en sån film begravning för dom är ju oftast utomhus. :,(

Har fått flera arbetsuppgifter idag ochså, jag ska ha koll på alla beställningar fram tills att  Tommy kommer tillbaka, så jag heter inte längre Maria på jobbet utan nu är det "Mommy" ( fin blandnig va?!) Är så nervös, tänk om jag glömmer nått eller missar nått, vad som ska beställas hem, göras dukas, gå iväg med etc. Och allt som ska organiseras... Nästa vecka blir det luciafika för 150 personer som jag ska ansvar för, plus mitt vanliga jobb, men det måste gå, Jag SKA klara detta!!!

Nu ska jag gå å mysa med min underbara lilla familj...

Kramis

1:a advent

Så var det då äntligen 1:a advent, jag höll på å greja till kl 11 igår kväll, ska bara fixa det sista och sen ska jag bara njuta av dagen. Nu har jag typ 2 1/2 timme på mig innan alla kommer så det ska nog vara lugnt, skulle vilja hinna kasta mig i soffan med ett glas glöög och läsa lite i favvo tidningen för sjuttioelfte gången och lyssna lite på julmusik innan, bara hinna vara lite liksom.
Igår var jag å ungen till mamsen och papsen och gjorde dörrkransar, gjorde fyra stycken på 1 1/2 timme, det är nog nytt rekord. I år har jag haft rönnbär i, så det blir hur juligt som helst =)

Ska det bli nå gjort idag så lär jag väl sätta lite fart!!!


Morgonens hiss : Det är första advent!!!!


Morgonens diss : Att det inte finns nån snö!!


HA en mysig första advent!!


Go fredag!!!

god morgon!!
Idag är det sista dagen på arbetsveckan, åh vad det känns skönt! Jaf har i och för sig en del att göra här hemma men det är ju ändå sånt som känns ganska kul.Hoppas jag kommer iväg i bra tid från jobbet idag, ska till Ikea och handla lite och sen hade jag tänkt hinna gå på danspasset kl 17, så nu är det bara att hålla tummarna för att allt detta hinns med ;)
Ska väl borsta tänderna och dra till jobbet, hoppas att det går lika bra med beställningen idag som det gjorde igår


Morgonens hiss: Det är FREDAG!!!!!

Morgonens diss: Ryggvärk, inte kul när jag vet att det blir mycket bära och springa idag också


Hasta lavista!

Överlevde!!

Tjoho!!
Ja, jag överlevde dagen! Det funkade riktigt bra med beställningen idag! Kändes skönt speciellt när jag liksom fått ansvaret för den, till och med så att Ulrik sa att han tyckte att jag gjort ett bra jobb och det är amn ju inte bortskämd med att höra, så det känns bra ;)
Efter jobbet var jag och köpte mina efterlängtade vita hyacinter, så nu står dom i vita krukor mrd grön mossa runt, är super nöjd!! Skulle väl egentligen ha bakat lussebullar också men jag orkad inte börja med det när jag kom hem,  var och handla också. Och att handla en torsdag efter jobbet det gör jag aldrig mer om!!! Helt galet hysteriskt, men det hände nått kul, träffade en gamal klasskompis som jasg inte sett på flera år, men det går ju inte at stå å prata sådär i hysterin så  vi skulle försöka hitta varandra på FB så vi får se då när hon svarar, hon har betydligt ovanligare namn än jag så för mig att hitta henne var nemas problemas ;)
Nu är jag helt slut, så nu blir det sängen, en sista grej bara..

Kvällens diss: Dom som kommer med en överfull kundvagn med burkar å flaskor som ska pantas, och sen står ovh maskar, dessutom, varför måste man vänta med å panta så att man får så mycket? det är värdelöst at stå å vänta på en sån och nu ikväll fick jag vänta på TVÅ såna Idioter grrr..

Kvällens hiss: Att komma hem och Mr M gjort middag och tänt ljus,( det är lycka efter en dag då man sprungit så fötterna känns som dom ska lossna)

Sov gott!!

Juldoft...

God morgon!!
Igår bakade jag och gullungen pepparkakor, å det luktade fortfarande när jag vaknade i morse, finns det nån mer julig lukt än pepparkakor?! hmm.. kanske hyacint också, det ska jag åka å köpa idag tänkte jag, ska köpa massor av vita hyacinter, det är nog min  favoritblomma på julen. När jag kommer hem i kväll ska jag baka lussekatter och knäck och nått annat julgodis och sen är det färdigbakat till första advent och bara det värsta kvar nämligen städningen.Men efter det kommer det mysiga, själva fixet med att greja med  pyntet liksom, känna som det kommer bli en låååång kväll, men det gör nget ;)
Nu börja det närma sig för att dra till jobbet, tjoho!! Vi har typ 90 extra gäster som ska bordserveras å ingen personal  som kan jobba, det kommer bli en kanon dag det känner jag redan nu ;)

Morgonens hiss: att vakna  å det luktar pepparkakor i hela huset!
Morgonens diss: att det inte är fredag

KRaaaam

Tre dagar kvar!!

Det är såååå skönt att det bara är tre dagar kvar att arbeta på den här veckan! Tycker att det suger att vara på jobbet, helt beroende av en viss person, jag är såååååååå jä.....a trött på den här personen så jag skulle kunna spy varje gång jag ser eller hör den här personen, orkar inte ens gå in på detaljerna men jag beklagade mig för Mr M när jag kom hem så nu känns det bättre ;)
Igår fogade vi klart väggarna i badrummet! känns så fantastiskt skönt!!!!och snart kan vi börja med golvet, så himla nice!! Nått som också är nice är att det är första advent på söndag, så i morgon ska jag och gullungen baka pepparkakor!! Sen ska jag väl försöka börja städa och mysa till det lite här hemma också...
Nu sk ajag gå å ta en välbehövlig dusch för jag har varit å tränat idag!! Känner mig nöjd å ska försöka ta mig tid att komma iväg nån fler gång den här veckan!!

Kram kram

En vecka kvar....

hello!!
Nu är det bara en vecka kvar till första advent, fatta vad tiden går fort!
Har haft en bra helg men slitig ;) igår började jag foga väggarna i badrummet, det känns så bra!! idag fick bli vilodag och imorgon ska jag göra det sista!! det känns så himla bra, nu är det bara golvet, sen kan vi börja med rör och sånt annat kul, tänk bar att få en till toa, vilken lycka!!
Som sagt i går var det fogning för hela slanten så jag missade helt det fina vädret men det var det värt. På kvällen var vi på middag till Millan och Stefan, väldigt mysigt och väldigt gott och väldigt skönt att slippa göra middag när man hållt på å greja hela dagen!!  Har inte träffat kompisar på flera veckor känns det som så det här var verkligen nått som behövdes, en vitaminkick!! Tack för en trevlig kväll!!! ;)
IdAG har det blivit lite vilodag, har haft sååå ont i axlarna, så det blev lite uppfräschning här hemma och sen åkte jag till mamsen och papsen för att gå ut i skogen och skaffa lite material till mina dörrkransar och dom blomgrupper jag ska göra till nästa helg, fick ihop det jag ville+ en liten gran till stora krukan jag har utanför köksfönstret, kommer bli kanon med ljusslinga!
Ska umgås lite med familjen en stund och sen ska jag  baka vaniljfudge ( tror det stavas så).

Kram kram

Målardags!!

HEj hej hemskt mycket hej...
Nu är det verkligen målardags, ska måla lister till badrummet, och måla om två ljusstakar, dom ska såklart bli vita, många tycker julen är röd men jag tycker att den ska vara vit!!! Det blir liksom aldrig fel med vitt!
Har bakat chokladrutor idag, ska ev ta med till jobbet i morgon så dom får "efterrätt" när det är fredag, men det blir bara om jag vaknar å är på bra humör, taskigt va!? Om en vecka är det första advent, har så mycket jag vill hinna göra, fixa och mysa till det här hemma och pyssla och ha mig, såg i en tidnig en som gjort om såna fula lerkrukor till jättefina advetsljusstakar och så hade hon blockljus i, och fint dekorerade med  nypon och kottar, låter kanske inte såå snyggt men det var jättefint, så vill jag ha men vet inte när jag ska hinna fixa med det, för nsta vecka har vi typ jättemycket att göra på jobbet, vi har typ 150  extra gäster som ska bordsserveras onsdag-fredag, oj vad kul!! Nu när Tommy är borta så känns det som att det hamnar lite på mig att styra upp det, kul att få det förtroendet men tänk om jag sabbar det??
Nu ska jag gå å måla, vitt vitt vitt...

Kram kram

Snart är det helg!

Haha!
Tänk att det snart är helg, tjoho! Vi har varit och fixa mer kakel idag, så på fredag kan Mr M kakla det sista å då kan vi foga det på lördag och på söndag kommer snälla svärfar hit för att hjälpa oss med klinkret och golvbrunns grejset, tänk att det snart är klart! Jag ska nog ha fest i badrummet när det är klart haha
HAr varit en konstig vecka på jobbet, Tommy är borta och det blir liksom konstigt när han inte är där, rörigt på nått sätt.Hans dotter är cancersjuk och det har varit upp och ner med henne hela tiden men i söndags så skjutsade dom in henne akut för då var hon inte kontaktbar och så har det varit sen då. Nu ligger hon i respirator och dom har ingen aning om hon ska klara sig. Så jäkla hårt! Hon är inte ens 30 år och har en dotter på 4 år som behöver sin mamma kvar här i livet!!
Igår va jag å träna, åh vad det kändes bra!!! Kände mig som en ny människa när jag kom hem, måste kommma igång nu, hoppas jag kan komma iväg på fredag å gå på det danspasset, för det är såååå roligt!!
Gäsp gäsp, ska väl kasta mig i soffan å glo lite på tv, för idag år det ju "grey´s anatomy" och det kan man ju inte missa, måste bara berätta en sista grej, jag såg solen idag!!!!!! bara en liiiten stund, men ändå, den finns där, hoppas jag får se mer av den i helgen!!

Kram!

Slut på helgen...

AHola!!
Visst är  min nya blogg fin?! Jag är supernöjd =)
Det är liksom helt galet, jag sov till tio idag me, fattar inte vad det är med mig, men jag behövde det, känner mig utvilad och mycket bättre i min sega förkylning. Kanske kan jag börja träna den här veckan! Jippi!! Har verkligen längtat efter att få komma igång.
Har haft en bra dag, vi har bara gjort såna nytto saker, nästan i alla fall, har varit på Bauhaus och köpt mer kakel, då vi hade räknat tok fel, så det fattades väldans mycket, sen var vi till Ikea och jag ville köpa massor av mysiga julgrejer men det gjorde jag inte, (heja mig!!). SEn skjutsade vi Mr M till jobbet och jag och gullungen åkte till "Majlan" och fika.Helt ok söndag, när vi kom hem städade vi förrådet, så nu kan man gå hela vägen in!!!! Helt fantastiskt, för det har man inte kunnat gjort på hela det här året =) Ja, det var väl allt, roligare än så här har det inte varit här idag. Om två och en halv timme så ska vi åka och hämta Mr M så nu gäller det att hålla sig sysselsatt fram till dess så jag nte somnar!!

Adios!

God morgon!!

God morgon!!
Fatta att jag sovit 12 timmar!! känner mig väldans utvilad, ska strax ut på en liten promenad, måste få lte frisk luft, vädra bort förkylningen liksom.
Det blev inge film titta för mig igår, såg "Skavlan", han är bra och sen blev allt svart ;)
Få se vad den här dagen har att bjuda på, kanske kolla läget med lövstalötborna, var tok länge sen jag pratade med Maria.
Aja nu blir det promenad, sen smarrig frulle framför tvn

bajbaj =)

"Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmys..."

Ciao!
Usch jag har verkligen varit dålig på att skriva den här veckan, skäms på mig, nu får jag verkligen skärpa mig!! Det har varit en helt ok vecka, jag försökte vaccinera mig och Alice, men det var ju typ bortkastad tid, men det är ju bara att försöka igen =)
I Tisadags var Anna med barn här, Emil och Izaline har blivit så stora (och jag blir bara yngre haha) vilka fina barn!! Vi har inte setts på några år så det va verkligen superkul att dom kom hit, nu måste vi försöka hålla kontakten bättre, vi har ju känt varandra i 29 år!!! Fatta hur gammal jag är när jag känt en kompis i såå mååånga år,Tant Maria det är väl jag det, härstammar från dinosarierna ;)
Det har väl inte varit så mycket mer den här veckan, Mr M har varit super duktig och kaklat i vårat badrum, så snart är det klart på väggarna, nu börjar det verkligen närma sig, målet är att vi ska kunna börja med klinker nästa helg, men det borde funka.Det skulle vara så nice om det skulle vara så klart att  vi skulle kunna använda toan i alla fall, men vi får väl se hur det går.
Ska väl slita mig härifrån och försöka njuta av att det är fredagkväll, Alice är på födelsadagsfest hos Sally, typ pyamasparty, så hom kommer hem i morgon, och Mr M har den fantastiska arbetstiden 21-03, så jag är alldeles ensam. Ska titta på nån film tror jag, HAr sett två filmer den här veckan "Georgia rules" men Jane Fonda, Lindsey Lohan och en av desperata hemmafruar, den var bra, romantisk, lite rolig och ganska sorglig/tragisk, typ "tjejfilm", värd att se om man kanske vill gråta lite. SEn var det "Se upp för dårarna" "tjejer-kan-film" förutsägbar, men jag kommer säkert se den flera gånger, rolig,romantisk, lite åt må-bra-film hållet (Nu känner jag mig lite som en filmkritiker;)  ) Gillar man svenska filmer ska man absolut se den, inte det bästa jag sett kanske men det var inte bortkastad tid =)
Nu ska jg njuta av kvällen ( i min ensamhet,  buhbuhbuh)
Adios amigos!!

Måndag igen!!

Halloj!!
Så var veckans första arbetsdag avklarad, helt ok, har varit bra på jobbet, det var vaccinering på området så typ alla utom jag och diskaren tog, så hoppas dom inte blir sjuka...
Mr M blev hemma idag, stackarn kunde inte gå upprätt, men hade turen att få tid hos naprapat Källman kl 9 så nu är han mycket bättre, kanske till och med nästan helt återställd! Det känns så bra, men vi kör ingen kakling idag heller, bättre att han får vila idag med så att det inte kommer tillbaka.
Mr M ska fixa middag idag (lax med kall sås och potatis) och jag har precis lagt i en maskin tvätt, sen ska jag baka muffins , för kanske kommer Anna med familj hit imorgon medans det är visning på deras lägenhet. Kanske får jag ta en redan ikväll när jag tittar på "Ullared", så kul program, helt knasiga människor som är där, Alice å jag bara måste åka dit haahaha ;)
Ska gå å kolla om Mr M behöver hjälp, om inte så blir det muffinsbak!

hejdårå

Söndagsmys

Ciao!
Den här söndagen blev ju inte riktigt som vi tänkt oss. Den började bra, jag bakade bröd och vi grattade Mr M på Fars-dag, hade bestämt att efter frukost skulle vi bege oss till stan för att handla lite och sen skulle vi hem och fortsätta kakla i badrummet. Jag höll på och greja med nått och Mr M grejsar med sitt i badrummet, då vrider han till ryggen på nått konstigt sätt så han kan knappt röra sig, låg i sängen och kved, stackars min gubbe =( så jag fick åka själv till stan å kakla det var det ju bara att glömma, men jag har små fixat lite här hemma och sen hade vi våra föräldrar och Mr M´s syster med familj här på middag, såååå mysigt!! Å lilla Oscar, han är ju det goaste som finns, "mosters" lilla guldklimp =)gulligull..
Trots att dagen inte varit så rolig så blev det ett bra slut på helgen, för det är trevligt när man får omge sig med sina nära och kära, äta, umgås och mysa, bara syrran fattades =( men snart är det juk och då kommer hon hem!!!
Nu ska jag gå å väcka Mr M som sitter å snarkar i soffan, sen blir det sängen för i morgon är det ny arbetsvecka!! tjoho!!

Sov sött!

Grå väder =(

Ciao!
Ja, idag har det verkligen varit grått, usch och fy för såna dagar, men det är mysigt när man kan tända massa ljus och det har jag gjort idag, både inne och lyktorna ute, supermys! Har äntligen fått så mycket ork att jag hängt upp nya gardiner i vardagsrummet, blev väldans ombonat och trevligt, hoppas det ser lika trevligt ut i dags ljus ;)
I morse så kom svärfar och han och Mr M började ÄNTLIGEN kakla i badrummet, ungefär halva blev det idag, sååå himla bra! NI är bäst!!!! Det kommer bli kanon när det är helt klart. Så kul när man börjar se slutet och bara veta att snart har vi gatans snyggaste badrum!! tjoho!!!
Vi har precis slutat "arbeta" för idag, ska hänga upp lite tvätt, sen blir det soffan resten av kvällen, måste ju vila också så jag blir frisk nångång, men det känns bättre nu så i morgon är det väl ännu bättre hoppas jag. Jag vill ju börja träna, och då vill jag känna mig bättre än det här innan jag börjar, gärna tre gånger i veckan och så nån promenad på det så blir ju det kanon!!
Hänga tvätt var det...
Kram kram

Värsta förkylningen!!

Hejs svejs!!
Jag är så jävla less på den här jäkla förkylningen, den här veckan har varit jobb, sen direkt hem och lägga mig och sova, helt värdelöst! Mr M har gjort det mesta här hemma, han är en klippa, vad skulle jag göra utan honom?! Nej, den här helgen handlar bara om att bli frisk, hade tänkt greja lite ute men det får jag ta sen nån dag i veckan kanske, hör typ ingenting, så förkyld är jag, å på jobbet tror dom att jag har svininfluensan, dom är ju för gulliga mina arbetskamrater ;).
Annars är det lungt, har varit en bra vecka på jobbet, har haft det ganska lugnt, igår hade vi 450 extra lunch, men det gick bra och i måndags var det nån gubbklubb som käka hos oss, så som sagt veckan har varit lugn och det kommer nog vara så ett tag innan det börjar bli dags med alla buffeér och affärsluncher när vi börjar närma oss jul, förra året var det hemskt, så då blir det väl ännu värre i år;)
Min gullunge har varit hemma från skolan idag, hon kom till mig i morse och grät och sa att hon hade kräkts, hon var alldeles blek och kallsvettig, hon trodde typ att det var svininfluensan =( stackars min lilla unge, men nu mår hon bra igen!!
I morgon gäller det, då ska vi börja kakla i badrummet!!!!! tralalalalallalalalalalaaa ;) det är sån lycka!! Så jag ska åka å köpa min fina ödelkakelplatta på ekeby bruk kakel i morgon!! det kommer bli sååååå fint!! längtar tills jag  kan börja "piffa" där inne, nya handdukar, nån fin blomma, kanske nån liten ljuslykta också ;)  Min önskan är att det ska vara klart till första advent, så nu måste jag  få orken tillbaka så jag kan vara med och arbeta!!
Nu ska jag gå och börja förbereda middagen tror jag, har gjort det lätt för mig idag, Tacos!!! mums

Kram på er!!

Inte igen!

Hejsan svejsan!!
jag har börjat om med min förkylning, jag är sååå less, det har ju varit så bra nu ett tag varför varför varför, har inte lust eller tid med det här :,(
Igår blev det lång dag på jobbet 8-20, helt ok, men det kändes i benen igår när jag kom hem, ska ju byta skor egentligen när man går så länge men men är huvudet dumt får kroppen lida eller vad det nu heter ;) Idag har det inte blivit så mycket, lag mig i soffan å titta på film direkt när jag kom hem, mysigt men himlans onyttigt, orken fanns bara inte idag. I helgen ska vi äntligen börja att sätta klinker å kakel i badrummet!! Jag vet att jag tjatar om detta  men "jag har längtat så länge på just denna dag, det är skönt när den äntligen kommer" vill ha fina badrummet klart  Så snart som det går!
Nu ska jag gå å snyta mig å sen blir det soffan för resten

Kram på er

Sista dagen!

Hej!
Tänk att tre dagar går så fort, har ju inte hunnit med nånting, känns det som i allafall. Idag har det verkligen var  jobbdag.Har (med hjälp av Mr M) sorterat tvätt, och det var massor så det känns skönt att det har blivit gjort, sen har jag städat det som inte hanns med igår, målat på sån fuktspärr i badrummet ( så nästa helg ska vi börja kakla!!!) och sen greja litee ute, ställt undan massa krukor och plockat undan massa annat grejs inför vintern, jag lag lite mera sten också, så nu är jag klar med det för i år ;). Jag hann inte med riktigt allt, det är lite grejer kvar att fixa med, men det känns bra att fått undan det mesta. När jag var klar med mitt, då var det mörk ute nästan så sen har det bara bllivit söndagsmys med familjen som avslutades med "Pretty woman" och sen hamnade jag här en stund innan det är bedtime för mig.I morgon blir det nämligen lång dag, inte så 18 timmars lång men säkert 12 timmars blir det, inte såå kul start på veckan men det kommer att gå bra, det är ju bara att samla kraft till på torsdag, då vi har 450 extra lunchgäster!! Känns toppen att redan nu veta att det är en dag det kommer vara kaos på, hahahaha
På tisdag ska jag antagligen träffa Anna, det ska bli kul för det var ju några år sedan och  nu har dom ju köpt hus, ska bli kul att få höra mer om det och kanske få se nån bild, kan man ju hoppas på också då =)
Nu är det sängdax för lilla mig!!

GOd natt!!

RSS 2.0