Så vare tisdag igen då!

Dagedn började bra, jag sov till klockan 10 å det hör inte till vanligheterna, så det är nästan så jag haft lite huvudvärk idag. Här händer typ nada, trallar runt å fixar lite.
HAr varit iväg å köpt jord ( som sen visade sig vara för lite morr..) å lite växter, som jag ska ha i den fina blomlådan som  Mr M snickrat ihop till mig. Det har blivit lite mer måla i ungens rum och nu på kvällen tog jag mig en härlig cykeltur=) Det var helt perfekt cykelväder, sol å vindstilla å inte för varmt =) synd bara på alla små otäcka småkryp som fastnar i mitt hår, såååå äckligt, såg ut som värsta småkryps fångaren när jag kom hem ;)
Ska försöka få ungen att göra nått med mig nu, typ kortspel eller yatzy, lycka till till mig, för jag lär nog få tjata för att få henne från datorn, men skam den som ger sig.. moahahahhaa


pusshej

Tröttmössa.....

Ja, det är jag det ;) Hade trott att jag skulle lägga  mig tidigt men så är det ju "Top gun" på tv å den har jag inte sett på typ tio år, kul å jag kommer ff ihåg vissa repliker, men det är kanske inget att vara stolt över =)
Idag har det det inte hänt så mycket, jag å gudfadern va å handla på fm å sen kom en gamal jobbakompis till han över å fika.Har inte sett Patrik på tio år men han ser ut precis som förr, lite gråhårigare bara, men jag ser ff ung ut moahahahahaa =) medans dom fika å snacka skit,vände jag dom sista plattorna, tjohoooo!!! Men som allt annat här hemma finns det ju aldrig nån rak linje allt är snett å konstigt å så är det med plattorna också =( lite på mitten av gången så svänger den lite å där ser det ut som en galning bara kastat ut plattorna lite hur som helst, känns som det är värsta dikena mellan men ska försöka sätta sån trampnarv  i mellan å sen ha sån fogsand också så blir det nog bra. Har hunnit målat Alice lilla garderob/sminkrum rosa, det är såååå rosa, det är nästan så man mår lite illa men det är ju inte så stort rum så det kanke är därför.Alice är rånöjd å det är ju huvudsaken, men nu tänker inte jag måla om där nå fler gånger =)

Jag har till å med bakat lite, blåbärsbullar å kolakakor, så mycket har jag inte bakat på länge men det gäller ju att ladda inför två födelsadagar med bara några dagars mellan rum, eller iaf en,Alice vår prinsessa fyller ju 13 på fredag å då hoppas jag ju så klart att nån kommer. Sen är det väl samma skit, fira en liten tant, känns ju inte sååå kul men det är ju alltid kul när det kommer nån å fikar, det gillar jag!!!
Men nu när jag målat å bakat så kan det fina vädret få komma tillbaka, för jag vill hålla igång den lilla solbränna jag fått ;)

Ska väl ägna mig åt filmen som jag inte sett på såååå länge ;) å sen blir det sängen å en bön till väderguden för nu vill jag ha SOOOOL!!!

Å som "Bollnäs-Martin" säger: - ha det king, tjingeling!!!!

Två veckor.....

Japp, två veckor kvar på semestern = ÅNGEST!!! Känner mig inte det minsta sugen på att börja jobba, jag har ju precis kommit i rätt feeling... buhuhuhuhhhuuuuiiiii
Jaha vad har hänt här då.. Jo i torsdags morse drog vi ner till Karlsborg, fy vad det är värdelöst att åka bil, bara helt aptråkigt, blääää!! Men vi var nere till 12 typ, å direkt bar det av på sightseeing med Karin, herre gud vad den människan kan prata ( värre än  mig när jag är som värst ;) ) men hon är super duktig på att berätta så hon höll låda heeela tiden dom tre timmarna vi var ute. Vi säg fästningen (Blev väl kanske fyra varv där ine) vart hon jobbar, var hennes mamma lekte när hon var liten var kompisar å släktingar bor, ahhh det var såååå mucket att jag säkert  glömt hälften, vi blev utvisade från ett militärt område och vi var hem till M´s kusin å hans sambo. Dom bor ca 30 meter från vättern i ett jättefint hus med sååååå snygg färg, så den ska vi också måla i!!! =)  På kvällen sen samlades vi alla ( vi blev 11) å åt middag hos Karin å Assar. Verkligen kul att träffa alla!! Å fredag morgon var det dags att bege sig hemåt igen då Mr M skulle jobba kl 2. Vårt lilla trollbarn fick vi med oss hem igen, då hon inte mådde bra å ville hem =(
Väl hemma igen så åkte hon å jag runt i massa affärer å kolla, busade lite å åt middag framför tv med filmen  "Farsan"
I går höll jag på å grejsade lite ute, fixade lite med dom sista plattorna å rensade lite ogräs i rabatterna å igår kväll blev det middag hos Franssons, familjen Bergman var där också, så det var mysigt... som vanligt !!
idag är det tråkväder, har regnat sen igår å nu tycker jag det räcker!! jag vill fixa klart med plattorna å lite annat, men det finns ju att göra inne också, som typ måla i Alice rum =)

Men nu är jag hungrig så nu blir det frulle å sen får vi se vad den här dagen har att bjuda på =)

Hasta la vista

Pappas födelsedag =)

Ja, idag fyller min älskade pappa 70 år. Han å mamma stack på kryssning å  vi åker till Karlsborg i morgon, men vi hade ju en pappadag när syster va hemma =) Vi ringde å sjöng för honom nu ikväll, han lät glad, om det va för sången eller för att vi ringde vet jag inte men huvudsaken han är glad!!!
Ha varit en konstig dag, va in till stan en sväng kollade runt lite, massa reor överallt, det ända jag såg som jag ville ha va några fleecefiltar på Åhlens, mörkblå med vita stjärnor å röd kant runt, snyggt å ha på altanen, ord.pris 149 kr, nu 79, det känns ju lite bättre, eftersom jag vill ha 6 st ;) få se om dom finns kvar på fredag när vi kommer hem från K-borg.
Sen blev det lite kaffedrickande på altanen med gudfadern å lite slöande men sen så blev det till att åka å träna på Ekeby, skönt att få röra ordentligt på sig, måste komma iväg några gånger nästa vecka också tänkte jag. Sen har det inte blivit så mycket mer, hjälpt Alice packa det sista, packat lite till mig själv å sen plockat ndan lite här hemma, tycker det är så skönt att göra det,så det är fint när man kommer hem.Skitlöjligt egentligen  men så tycker lilla jag iaf ;)
Nej nu ska  jag gå å mysa lite med Alice för nu blir hon ju borta i en vecka, huuur ska jag klara mig utan henne såååååå länge????? buhuhuhuhuhuhuuuuu..... :,(

Puss å god natt

Jordgubbar...

Finns det nån härligare smak som bara är sååå mycket sommar som solvarma jordgubbar?! Tror inte det, Mr M å Per spelade golf nu på em så då kom Åsa å barnen med hit å vi drog iväg till Ulva å plockade lite, mums. Men dom hade sprutat plantorna med svavel (visst låter det konstigt, undra varför??) så gubbarna var lite gråa, men det är ju bara att skölja bort, muums ;)
Så jag har haft en riktig mysdag med Åsa å jag tror nog att ungarna haft det toppen dom med, dom åkte hem för en stund sen, så det blev några härliga stressfria timmar med fika å massa skratt å prat, små barn  i all ära, men det är verkligen kul nu när våra barn blivit så här stora, dom är liksom med på ett annat sätt
, å är så duktiga på att berätta saker, våra fina gullungar =)
Annars så började dagen bra också, vaknade av mig själv hyfsat tidigt å bestämde mig för att ta en promenad medans Alice fortfarande sov, kom hem å började pyssla lite här hemma i väntan på att hon skulle vakna å vi skulle kunna äta frulle. Men när klockan va halv elva gav jag upp å åt själv på altanen med mitt nya nummer av "Lantliv". Så nu har jag fått ännu fler ideér =) Ssscchh.. säg inget till Mr M ;)
Efter frullen städade jag på altanen,  ställde ut soffan å korgstolarna som jag hade där förra året igen, bar upp en byrå från källaren som jag ställde i hallen å har grundmålat den VIT såklart, kommer bli kanoners när det blir helt klart=)

Nu väntar sängen, för imorgon ska jag å Alice göra stan en sväng å sen blir det sista klädtvättningen för på Torsdag morgon sticker ner till Karlsborg å träffar släkten, ska bli riktigt kul faktiskt!!

Å imorgon fyller lilla pappsen 70 år, ska ringa å sjunga tänkte jag =) tur att han hör dåligt redan ;)

Äh, nu skiter jag i det här, puss å sov gott å dröm sött

Sommar sommar sommar....

Idag började Mr M att jobba igen..tsss.. =) men ska väl egentligen inte skratta, kom ihåg när han gick på semester å jag jobbade, fy va tungt det va.
I dag har jag suttit i solen på altanen heela dagen,  sovit lite och läst lite. Har läst en kanon bra bok av Mia Skäringer "Dyngkåt och hur helig som helst" Den borde alla som har sambo/man/fru ( jaaa, tycker att killar ska läsa den också, kanske lär dom sig nått dom med ;) ) å barn läsa, det låter som värsta porrboken men det är det sista den är, den har allt!! Som den känslomänniska jag är så har jag skrattat å gråtit mig igenom hela boken å det bästa är att den är skriven i nån typ dagbok/blogg variant, så man kan läsa lite hur å när man vill. Är det nån som vill låna är det bara att hojta till =)
Idag har jag varit helt slut, det här är första dagen på semestern som jag inte har gjort nånting, det har varit nånting varje dag i två veckor, det är ju sjukt, men allt som jag gjort har ju varit asbra!!! Som igår då var vi till Jennlingers på middag, åh vad det va mysigt, det blev kanske lite sent, men det var så trevligt att tiden bara flög iväg;)
Så idag har jag som jag skrev bara latat mig å haft det bra, men jag har fått massor av nya ideér, för hallen å altanen å några för trädgården så det är ju jäkligt tur att jag har några veckor kvar på semestern =)
Nu är det till att börja tvätta, för på torsdag ska vi köra ner Alice till Karlsborg, där farmor å farfar är å sen åker hon vidare med dom  mot skåne. Magnus ska spela golf med sin kusin som bor i Karlsborg å jag å Alice å dom andra får väl  göra stan ;)

Pusshej

Tre veckor kvar i frihet!!!

God morgon!!
Tänk att jag redan haft två veckor semester, var har dom tagit vägen?? Känns som jag typ inte gjort nått men lite har jag ju gjort ;)
MEn jag har inte skrivit här sen vi kom hem från Utö =( så kanske ska jag göra en uppdatering ;)
Fredag efter Utö: Hade en lugn dag, va å handla lite å satt i solstolen nån timme. Mats, Madde å barnen va över på middag, himlans trevligt, vi satt ute hela kvällen, när dom gick hem vid halv ett va det typ 22 grader ute, härligt!!!
Lördag:Helt ärligt så minns jag inte va jag gjorde på dagen, men säkert så satt jag i solstolen nån timme då också ;) , på kvällen var det fest hos Helena!!! Jättetrevligt!! Tyvärr så va det många som lämnat återbud men vi som va där hade ju jättekul=) Ulrika å Helen, vilka härliga å roliga människor, dom hoppas jag att jag träffar fler gånger!!
Söndag: Gudfadern spelade gubbgolf med Per å jag å Alice spenderande dagen på playan här i hemma med Åsa,Vickan å Oskar.
Imåndags  blev det en sväng till stan, köpte pensel så jag äntligen kan måla garderobsdörren i badrummet å sen ska det målas lite i Alice rum, blev nog en liten stund i solen också å på kvällen kom Veronika hit å det blev en mysig kväll på altanen med vin, räkor, ost å kex, bra start på veckan!! ;)
I tisdags prövade vi playan i Trångtä hos Franssons, det var verkligen en kanondag!!! Badade å solade hela dagen och hade verkigen kvalitetstid med Jenny å Oscar!!!!
Onsdagen spenderades i Sigtuna med syster, vi var på badet å sen blev det lite mat å gott kaffe inne i stan, verkligen en heldag, så skönt att bara va, också riktig kvalitetstid!! Synd att inte Alice va med, men hon hade det säkert lika bra med Bim=)
Torsdagen var vi hela taikonfamiljen (mamma, pappa,syster,gudfadern,ungen å jag) på båttur till Birka, varmt å härligt!!En timmes båttur från Härjarö å sen va vi framme på Svergies första handelsplats. Ungen å syster badade å vi andra gick runt å kolla, vi hade rackarns otur å missade guidningen men men shit happens =/ Vi hade en super dag som avslutades officiellt på grekisk restaurang i Enköping å inofficiellt på mamma å pappas trapp med ett glas Jeltsin vodka =)
Igår var det Bälingeplayan som gällde med ÅSa å vickan,  mysdag som vanligt när vi umgås å som tur är ska vi göra om det idag när gubbarna våra spelar gubbgolf, så nu ska ag sätta fart med att fixa lunch å frukost så vi kommer iväg =)

NEj, nu gäller det att öka=)

Pusshej

I´m back!!!

Jorå sörru så är det!! Hemma igen efter några superhärliga dagar på Utö!! Vilken fin ö, Alice tyckte det va värsta "Vi på saltkråkan" ön å jag är nog bered att hålla med henne ;)Vi bodde i en liten söt stuga ca 500 meter från stranden.ÅH vilken strand, alldeles vit sand, så klart vatten som det var där har jag aldrig sett i Sverige. Verkigen kanon, tur att det var en sån badplats som inte va utmärkt på nån karta, så det var inte såå många där. Har haft bra väder å såklart idag var det det bästa, typiskt när vi skulle åka hem =( Har bara slappat å tagit det lugnt, spelat lite kort, läst, varit ute å gått, cyklat, badat å solat. HElt perfekt start på semestern, men känner mig ändå som en urvriden disktrasa, så det blir nog slappa HELA den här veckan. På lördag är jag bjuden på fest hemma hos Helena, det ska bli roligt, har inte varit på fest på jättelänge, så det ser jag framemot. PÅ måndag ska jg å Veronika träffas, nått vi pratat om i säkert 2år, så det är ju på tiden =) Ska försöka få tag på Anna också å höra om hon kan  vara med den här gången.

NU är det bara tråkgörat kvar... packa upp, hoppas mina snäckskal som jag smugglade ( för Mr M) med mig hem är helA=)


Pusshej!!

Softardag

Ja idag med blev det en lugn å stillsam dag. Vaknade ganska tidigt men låg å titta på film å halv sov till tio, satt sen i skuggan på altanen å läste fram till Maria ringde å lockade mig med till "playan" här i Bälinge, trodde det skulle vara sjukt mycket folk men det va inte så farligt. Det blev några ttrevliga timmar där tillsammans med Maria å Matilda, hon har blivit jätteduktig på att simma, så snart kanske hon kan utan puffar. =)
Hemma igen blev det mest tråkgöra, som att börja tvätta=( men det blev en sväng till Ulva för att plocka jordgubbar, jättestora å jättegoda =) plockade tre liter på  typ fem minuter, det är så det ska vara.
Imorgon åker vi till Utö, ska bli väldigt skönt att komma bort ett par dagar, å bara vara vi tre, tror att vi behöver det. nej, om jag skulle gå å börja packa lite.,Det är verkligen tråkigt, men hellre idag än i morgon.

Har lite huvudvärk över en sak, min pappas födelsedag, vet inte vad jag ska hitta på, nått speciellt, som ahn kanske kan tänkas uppskatta, att det ska vara så svårt att hitta på nått till honom, klura,klura klura...

Packa va det..

Hasta la vista

NU äntligen!!

Igår jobbade jag min sista dag på 5 jäkla veckor,  vilken känsla. Har ju varit grymt trött å less hela veckan. Men nu har jag min chans att i  35 dagar bara njuta av livet å umgås med mina nära å kära =)

I dag har jag och Gudfadern varit å badat,  kanon härligt, ca 30 grader i solen och 23 i vattnet, me like!! Vi blev där några timmar, pratade, läste å jag sov(såklart) en stund, hur härligt som helst, har varit en riktig softisch dag, var till Ikea en sväng å köpte jättefina ljuslyktor (kan aldrig få för många), som vi har på altanen, har tänt dom nu ikväll, jättemysigt!!
Gudfadern har gått över till grannen å jag har legat å läst å nu hamnade jag här en sväng, blir snart sängen då jag är helt slut. Alice skulle sova hos Sally, å jag som plågade mig uppe för att möta henne, men va gör man inte för sin dotter ??!!
I morgon ska jag fortsätta ha softar dag, tvätta lite, packa lite inför vår mini trip å kanske cykla å plocka jordgubbar, läsa lite,sola lite å sova lite,  låter behagligt, hoppas på att få sällskap av dottern. Gudfadern ska spela gubbgolf i Vattholma =)

Nej nu blir det sängen!!!

Pussågodnatt

RSS 2.0